Softshellové kalhoty pro sourozence

Při podzimu je třeba doplnit kalhoty na časté vycházky do barevné přírody. Než cestovat do sportovního obchodu, raději usedám k šicímu stroji. Letní softshell je jasná volba. 

softshellové kalhoty pro sourozence podle Ottobre - Budilka.cz

Materiál

Pro podzimní a jarní dny se mi osvědčily kalhoty z letního softshellu, s úpletem na rubové straně (kostičky). Pro teplé slunečné dny kolem 10-15°C nosíme rovnou na tělo, jakmile teploty klesají nebo hodně fouká, dávám dětem pod kalhoty legínky/lehké punčocháče.

Střihy

Oranžové kalhoty jsou ušity podle mnohokrát vyzkoušeného střihu „Forest path“ – Ottobre, č. 4/2012, střih č. 19, velikost 92. (Holčička 2 roky, 11kg, 86cm).

Modré kalhoty pro kluka – Ottobre č. 4/2015, střih č. 18 „Windy Day“, velikost 110. Kluk necelých 5 let, 18kg, 110cm.

Roláky na obou dětech – Ottobre č. 3/2005, střih č. 7 „Turtleneck“, velikosti 86 a 110. (Psala jsem o nich už ZDE.)

Ottobre kalhoty "windy day" ušito ze softshellu - Budilka.cz

Poznámky ke střihům

Kalhoty šiji nejraději do nápletů v pase – oba uvedené střihy obsahují pouze přehnutý tunel z dané látky, já doplňuji raději nápletem. Zdá se mi to pro softshellové kalhoty příjemnější a měkčí.

Modré kalhoty klukovi sedí výborně, myslím že jsem objevila nový „hlavní“ střih na veškeré volnočasové kalhoty. Jsou dostatečně široké a pohodlné nahoře, přitom hezky sedí kolem nohou a nejsou pytlovité. Boční pruh se mi líbí pro vytváření barevného kontrastu.

Oranžové kalhoty jsou podle mnohokrát vyzkoušeného střihu, kluk podle něj už má hodně kalhot. Zadní vsadka je hezká a tvoří vzhled „slušných“ kalhot. Holčičce sedí hezky, jen přes zadek jsou trochu krátké/nízké. Může to být ale i tím, že má ještě plenky.

Zde pohled na oboje kalhoty zezadu.

softshellové kalhoty pro sourozence, Ottobre: "windy day" a "forest path" - Budilka.cz

A ještě jednou zepředu.

softshellové kalhoty pro sourozence - Budilka.czSoftshellové kalhoty v akci

Podzimní výlety si děti užívají v pohodlném a doma šitém oblečení.
softshellové kalhoty pro sourozence - Budilka.cz

Na těchto fotkách mají děti vše doma šité, jen ty ponožky a boty kupujeme. Roláky jsou ušity z fineribu české výroby, podle střihu Ottobre. Triko a bodyčko pod rolákem nejsou vidět, jsou ale také ušité doma. Čepičky jsou ze zbytků potištěných úpletů. (Střih na anténkovou čepičku i s fotonávodem najdete ZDE.)

softshellové kalhoty pro sourozence - Budilka.cz

Tak na viděnou příště 🙂

softshellové kalhoty pro sourozence - Budilka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.