Šaty s čtvercovým výstřihem

Tyhle šaty mě v časopise „zlobily“ už dlouho, takže když Moraviatex vydal tuto fantastickou teplákovinu, musela jsem to zkusit. 

šaty s čtvercovým výstřihem - square neckline dress ottobre - Budilka.cz

Střih a jak se mi šilo

Šaty jsou podle střihu „Square neckline“ z Ottobre č. 5/2015, velikost 36.

Čtvercový výstřih jde (pro mě překvapivě) ušít velice snadno. Ve střihu je vše přesně naznačeno. Je ale třeba trochu více špendlit a být preciznější, než u běžného kruhového výstřihu.

Výstřih je jediný zvláštní prvek na těchto šatech, jinak je celé další šití hotové do půl hodiny. Dva zadní díly, přední díl a dva rukávy, zahnout a hotovo.

šaty s čtvercovým výstřihem a raglánovými rukávy - Budilka.cz

Materiál na šaty

V Moraviatexu jsem byla „úplnou náhodou“ (slyšíte/vidíte tu ironii?) a do oka mi padla tahle teplákovina. Je to modrá elastická teplákovina s potiskem tmavě modrých hvězd. Látka vypadá decentně a hvězdy jsou lehce nenápadné.

Jednolitá tmavá barva se mi ale na šatech zdála dost smutná, takže je nakonec doplňuji hořčicovými punčochami. No, ale modelka ze mě už nikdy nebude, to jde vidět.

šaty s čtvercovým výstřihem a raglánovými rukávy - Budilka.cz

6 Comments

  1. Vím, že je to trochu mimo mísu, ale co za strom je to prosím na té poslední fotce? Děkuju.

    • No, ani to moc není mimo mísu, protože to je náš absolutně nejoblíbenější strom na zahradě a psala jsem o něm poměrně dlouhý článek se spoustou fotek 🙂 Je to převislá jabloňka a článek najdete pod záložkou „zahradní zákoutí“. Nebo přímo pod odkazem zde: Převislá jabloň – celoroční magnet pro oči

  2. Ahoj, prosím tě, nemůžu nikde najít odkaz na tohle číslo časopisu. Ráda bych si jej zakoupila. Je možné tady dát odkaz, popřípadě mi ho poslat emailem? Látka je super! 🙂

  3. Tiez som tieto saty sila, ale z upletu a vystrih mi mierne odstava. Nabuduce musim vystuzit vlizelinom. Vase saticky su paradne, hned mam chut si usit este jedny z teplakoviny.

    • Pšššt, ale mě ten výstřih taky malinko odstával, musela jsem dodatečně upravovat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.