Dětské boxerky v další velikosti

Můj synátor jednoznačně odmítá jakékoliv jiné dětské boxerky, než ty doma ušité. A protože roste on a také moje hromádka odstřižků, rozhodla jsem se doplnit mu ušité boxerky v další velikosti.

Na koupených boxerkách je schopen najít dlouhý výčet nedokonalostí a kroutí se a pofňukává a nakonec si jde vzít ty „správné“ = mnou ušité. Je tak snadné potěšit mámu 🙂 A namotivovat ji k ušití hromady dalších boxerek, tady je:

dětské spodní prádlo - střih zdarma ke stažení - Budilka.cz

Střih na dětské boxerky v další velikosti

= nemám. Pardon. Jsem líná střih v další velikosti převádět do PDF a vystavovat, protože jsem prostě jenom na kopírce zvětšila svůj původní střih. Prostě jen tak od oka, aby díly byly o něco větší.

Střih na dětské boxerky pro školkáče je ke stažení v tomto článku: BoB: Boxerky od Budilky – střih pro školkáče. Zvětšujte podle potřeby až do pánských velikostí (viz dole!).

Druhá možnost, jak ušít větší dětské boxerky:

Střih není vůbec třeba zvětšovat, stačí jenom přidat na bočním švu + horním okraji ca. 1-2cm. Středový díl je totiž dostatečně velký už v základní velikosti, není třeba ho zvětšovat na několik dalších velikostí. Takže prostě přidávejte na bocích a v pase podle potřeby a můžete stále používat ten původní střih pro školkáče.


Duhová nit při barevném šití ze zbytků

 

dětské spodní prádlo - střih zdarma ke stažení - Budilka.cz

Na takové projekty se spoustou různých barev jsem si oblíbila duhovou nit. Prostě ji navleču do horní nitě na začátku a už ji vůbec nevyměňuju. Do spodní cívky jen postupně doplňuji nějaké univerzální/neutrální odstíny. Duhová nit se mi (více-méně) hodí ke všem barvám.

dětské spodní prádlo - střih zdarma ke stažení - Budilka.cz


Střih na dětské boxerky ⇒ pánské boxerky

Několikrát jsem dostala na své Facebookové stránce ohlasy od dalších domácích švadlenek, že můj dětský střih s úspěchem používají také pro své partnery a manžele.

Tak jsem to také zkusila a dětský střih jsem zvětšila na kopírce tak, aby velikost střihového dílu zhruba odpovídala velikosti boxerek, které můj manžel právě nosí.

Ušila jsem tedy dvoje pokusné pánské boxerky (ve stejném provedení jako dětské). Myslím, že vypadají dobře a mohly by sedět.

ánské boxerky - střih zdarma k úpravě - Budilka.cz

Jak manželovi boxerky padnou ale zatím nevím – bude mít narozeniny a toto bude dáreček. Myslím, že bude mít radost, protože pořád trousí poznámky o kovářově kobyle a stěžuje si, že na něj nic nešiju. (Což není pravda, ušila jsem mu několikery tepláky, roláky  i trika. Jenže to se mu zdá málo vzhledem k tomu, kolik toho šiju na děti a teď už i na sebe.) S tímto odstavcem trochu spoléhám na to, že manžel můj blog vůbec nečte 🙂


 

8 Comments

  1. Marcela P.

    Dobrý den, mám prosbu, pokud bych chtěla vyzkoušet ušít synkovi boxerky … potřebovala bych menší na rok a pul starého chlapečka ..nemate zkusenosti jak se střihem naložit ….jestli bude stačit ubrat a nebo dokonce třeba jen použít střih bez dalších přídavných lemů … děkuji moc … mate moc krásné věci

    • Dobrý den, na malého kluka zkuste jedny nastříhat úplně bez přídavků na švy. Možná budou trochu větší, ale to už dorovnáte tím, že dáte kratší gumu do pasu. Po roce tu gumu můžete natáhnout (nechte si na ní rezervu) a máte boxerky na delší dobu. Aspoň nebudou malému těsné.

  2. Zdravím. Dneska jsem vyzkoušela střih na boxerky a mém tříletému „chlapovi“ padnou skvěle! Díky moc 🙂 navíc je to super způsob, jak zužitkovat i malé zbytky látky 🙂

    • Skvělý střih a následně návod 🙂 Nemáte, prosím, ten střih pro pánské trencle, nebo jak zvětšit ten dětský, aby sedělo?
      Moc děkuji, Věra

  3. Dobrý den,
    ráda sleduji Váš blog. Také šiji
    boxerky podle Vašeho návodu, náš Toník už jiné nechce😀.
    Zaujala mně tentokrát ta melírovaná nit, kterou šijete -odkud ji prosím sháníte?
    Předem moc děkuji za odpověď Renča

    • Dobrý den, je to žíhaná niť Amann a kupuji ji u Tkadexy. Používám jich víc barev (žíhaná červená, žíhaná modrá a tato žíhaná duha). Jsou dražší, ale kvalita jde opravdu poznat. Protože je používám na ozdobné prošívání, tak jsem ráda, že jsou malinko silnější a tím pádem i výrazné. V článku o legínkách je i detailní záběr na jednobarevné teplákovině, tam ta duhová nit opravdu vynikne. Mrkněte na článek, je to asi pátá fotka: http://budilka.cz/2016/07/zase-holcici-leginky/ Šití zdar!

  4. Děkuji za připomínku staršího střihu :). Už jsem na něho zapoměla a zrovna řešíme větší velikost, využuju. Moc díky.
    Duhová nit vypadá zajímavě (hlavně to použití na všechno..), máte poylesterovou, nebo bavlněnou? A jestli dobře rozumím, šijete tuhle větší sadu komplet na normálním stroji, nebo sešíváte vnitřní švy na OL? A až prošívání s duhovou nití?
    Podle foto návodu na menší trencle to je na OL. Ptám se proto, že se stalo, že třeba u pyžama děcka ten OL steh tlačil/škrábal. Použila jsem normální nitě z galanteriky, myslím Hard, nebo Aman a 4nitý OL, tzn. šířku švu 5mm. A to ty boxerky jsou úplně na tělo. Ještě jsem se dočetla o použití chemlonových nití (objemové?, takové jako rozpadací) právě na spodní prádlo, že jsou měkčí. Ale s tím nemám už vůbec zkušenost a musela bych objednávat přes eshop, proto sonduju info takhle. Děkuji za odpověď.

    • Dobrý den, vnitřní švy šiju na overlocku a děti si nestěžují ani nemají nikde poškrábáno… šiju 4 nitným na nejširší šířku švu, zdá se mi to pak měkčí, protože ten šev víc „leží“ vevnitř a nemá takovou tendenci odstávat, než když je užší. Hezké šití přeju!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.