Rolák pro kluky

U nás je rolák velice oblíbený kus oblečení, hlavně v zimě, ovšem pak i celý rok když je na to počasí. Manžel se stejně celé léto těší, až bude zase oblékat roláky a topit v kamnech. Podívejte se na pár fotek, popis materiálu a šití.

Tak tohle je přesně ta situace – v teplých rolácích se zapomenout u knížky, před roztopenými kamny…

oba mají rolák, co ušila Budilka.cz

Rolák pro kluka

Střih pro kluka je z podzimního Ottobre 2005, střih č. 7 „Turtleneck“, ve velikosti 104.

Rolák pro kluka ušila Budilka.cz

Roláky pro tátu

Roláky jsou podle úplně jiného střihu. Oba střihy jsou mé výroby, resp. okopírované jiné padnoucí oblečení. Jeden rolák má raglánové rukávy, druhý klasické. Chtěla jsem prostě otestovat různé verze, nakonec padnou obě.

Rolák pro kluky ušila Budilka.cz

Materiál

Všechny roláky jsou ušité z fineribu, což je teplý bavlněný úplet. Pruhy jsou plnobarevné (=není to potisk), takže se nebojím žádného opírání barev. Vše Moraviatex.

Roláky pro kluky ušila Budilka.cz

Hnědé náplety jsou také z Moraviatexu, materiál bývá označován jako žebrový náplet, 2×2 nebo rib. Opět 100% bavlna, vyrábí zdejší Moraviatex.

Šití

Šila jsem pomocí tzv. „overlockového stehu“ na mém běžném šicím stroji. Stehy vypadají pevně a kolem krku to jde také dobře oblékat. Zatím nic nepraská, uvidíme dál!


Doplnění po dvou letech – prosinec 2015

Tyto roláky jsou stále velice oblíbené!! Kluk i jeho táta tyto roláky nadále nosí! (Klukovi začínají být malé.) Tralalaaaa, moje práce byla zde velice užitečná.

Stehy z běžného šicího stroje také drží velice dobře, neobjevil se žádný problém! Nebojte se, šijte i bez overlocku!

Chvíli po těchto rolácích jsem ušila ještě další oranžový rolák, které kluk nosí také víc než dva roky, například zde na obrázku k novým softshellovým kalhotám z TOHOTO ČLÁNKU. Viz foto:

softshellové kalhoty pro sourozence - Budilka.cz

A malá holka už má taky svoje roláky podle stejného střihu, píši o tom ZDE. Viz foto v roláku:

Softshellky pro holčičku ušila Budilka.cz


 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.