Softshellové kalhoty a k nim roláky

Se zimními kalhoty pro roční dítě je trochu potíž, obzvlášť když je to dítě velice drobné a běhá jako čamrda. Výrobci s touto kombinací moc nepočítají, vše je prostě hrozně velké… Tak jsem vzala „holčičí“ softshell a pustila se do toho.

Softshellky pro holčičku ušila Budilka.cz

Střih

Střih na kalhoty je stejný jako střih na kterékoliv tepláky. Volila jsem prostě nejjednodušší variantu, co možno rychlý postup. Použila jsem střih z Ottobre 6/2012, střih č. 11, ale může to být třeba i překreslené právě padnoucí oblečení.

Všechny roláky na obrázcích jsou také ušity podle Ottobre, můj velice oblíbený střih na roláky z podzimního čísla 2005, střih č. 7 Turtleneck.

Materiály

Kalhoty jsou samozřejmě ze softshellu, zimní verze s flísovou vrstvou uvnitř. V pase mají všechny kalhoty tunel z fineribu, s gumou uvnitř.

Roláky jsou ušity z fineribu české výroby (Moraviatex). Dokonalý materiál!

První pokus

Softshellky pro holčičku ušila Budilka.cz

První kalhoty jsou podšité, je to skutečná zimní zateplená verze. Vevnitř mají vložené stejné kalhoty z fineribu, které jsou v nohavicích uchyceny pomocí přeloženého softshellu. Prošití dole na nohavicích je právě ten přeložený softshell.

Udělala jsem je podobně jako podšitý overal, o kterém jsem psala dole v tomto článku: Tři overaly pro lezoucí dítě.

Zde jsou kalhoty oblečené v zimních podmínkách (fotka z 2.dubna!)

Softshellky pro holčičku ušila Budilka.cz

Softshellové kalhoty podruhé

Koncem zimy už zateplená verze softshellek začala být příliš teplá, takže jsem chtěla ušít jedny bez vnitřní podšívky. Večer jsem nastříhala… a ráno koukám, že mám vystřižené 4 přední díly! Takže jsem musela přidat ještě 4 zadní díly a místo jedněch vznikly tyto dvoje kalhoty:

Softshellky pro holčičku ušila Budilka.cz

Jedny jsou i se zdvojenými koleny. U druhých už se mi vyloženě nechtělo.

Ale i tyto kalhoty mají odpovídající rolák a navíc i čepičku, i když tu už holka nosí delší dobu, je jí malá. Je to můj vlastní střih.

Softshellky pro holčičku ušila Budilka.cz

 


 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.