2 x 2 softshellové kalhoty na letní sezónu

Děti odrůstají a já znovu sahám po osvědčeném zdroji střihu – Ottobre. Doplňuji každému dítěti dvoje kalhoty z letního softshellu. Používám dva nejoblíbenější střihy, každému dítěti jedny. Podívejte se na srovnání!

Zde jsou, všechny čtyři kalhoty pro dvě děti – vpravo jeden střih, vlevo druhý střih:

softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

Dva střihy na softshellové kalhoty z Ottobre

Oba střihy jsem už použila mnohokrát dříve. Moji modelové mají tentokrát 3 a 6 let (3 letá holka má 98cm, 6-letý kluk má 118cm).

Toto jsou kalhoty podle střihu „Forest path“ – Ottobre, č. 4/2012, střih č. 19. Jedny pro holku, druhé pro kluka (další kalhoty podle tohoto střihu najdete TADY, a ještě TADY a ještě TU):

softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

Zde jsou oboje kalhoty podle tohoto střihu zezadu (u holčičích jsem nedělala zadní vsadku pod pasem):

softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

Další dvoje kalhoty jsem ušila podle střihu „Windy Day“ z Ottobre č. 4/2015, střih č. 18. Každému jedny (předcházející kalhoty podle střihu „Windy Day“ najdete třeba TADY a ještě jedny TU).

softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

Změny oproti střihům

Kalhoty šiju podle střihů, jen VŠUDE A VŽDY dávám do pasu náplety. Je to na břiše daleko měkčí než přeložený softshell. Tentokrát jsem použila krásné pruhované fineriby z Moraviatexu, podívejte se na ty duhové barvy. Škoda, že jsou většinou schované pod bundou.softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

Tady ještě detail mé cedulky 🙂  (článek o tvorbě a objednávce mé etikety Budilka najdete ZDE)softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

Jarně-předjarní výlet

Nové kalhoty jsme hned vyvětrali na jarním výletě, na hraničním hřebeni je ještě sníh:

softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.czsoftshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.czOmlouvám se, bratia Slováci, slovenský kříž se mi na fotku nevlezl celý. Ale nebojte, holka ho nevyvrátila.

softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

Příští článek bude o softshellových kalhotech pro dospělé – nosím je už dlouho (několik let), ale ještě jsem tu střih nehodnotila. Na fotce máme všichni tři mnou ušité kalhoty.

softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

Materiál

Všechny kalhoty jsou ušité z letního softshellu s vnitřní úpletovou vrstvou.

softshellové kalhoty podle Ottobre - Budilka.cz

7 Comments

  1. ZDRvim, prosím Vas nevím jak hledam,ale nemůžu najít nikde strihy na soft kalhoty ,oba typy
    Můžete mi je poslat prosim? Moc Vám dekuji
    Shellby@seznam.cz

    • V článku je přesně napsaný časopis, které číslo i střih. Jestli chcete zrovna tyhle střihy, tak si kupte ten časopis, je to tak jako tak užitečné a je tam plno střihů pohromadě.
      Jinak ale na softshellky můžete použít skoro jakýkoliv střih na tepláky…

      • Takhle staré už není.

      • Aha, no, je fakt že i moje děti už nejsou tak malé a sotfshellky už mají další děti od známých…

        Zkuste knihovnu…
        Nebo prostě jakýkoliv pohodlný střih na jednoduché tepláky nebo džíny.

  2. Jé, děkuji. Já to pak v čllánku samozřejmě našla:-) Objevila jsem přímo tyto barvy v Unuo, ale mají už jen zbytečky. Kilo je fajn, když to máte kam dát:-) Budu tedy číhat. Ale z nějaké hromádky nebo eshopu mám ty festovní patenty, kilo od každé barvy mít nelze:-))

  3. Ráda se chodím kochat, krásné příspěvky, tvoření, návody, parádní blog. Náplety u kalhoty jsou z MTX? Stále dumám, kde se dá koupit pevný kvalitní patent z MTX v menším množství. Často to bývá takový ten tahavější, přes net se to těžko poznává…
    neporadíte? Moc děkuju.

    • Díky! A ano, ty náplety jsou z Moraviatexu, píšu to i v článku – označují to jako „finerib“. Rozhodně doporučuju! Vyplatí se počkat, až budou mít nějakou parádní barenou kombinaci a pak prostě koupit to kilo. Jsou to asi 3metry. Stejně budete za chvíli litovat, že jste toho nekoupila víc. Však se podívejte na mé příspěvky s tagem ROLÁK – je to parádní materiál na roláky a třeba mikiny se zipem, nebo i jako podšívka pod softshell – viz třeba podšitý softshellový overal ZDE. A co teprve pruhované legíny 🙂 V e-shopech to nepoznáte, bůhvíproč skoro nikde nepíšou výrobce a často vám to ani na dotaz neřeknou. Jedině pokud byste poznala přesnou barevnou kombinaci podle obrázku. Takže za mně – kupte raději přímo v Moraviatexu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.