Zvířecí sourozenecké mikiny

Sourozenecké mikiny už jsou moje tradiční šití, jenom nechápu proč ty děti tak rychle rostou? Mám pocit, že oblečení sotva stihnu vyfotit a abych pomalu šila nové! Podívejte se na novou sourozeneckou sestavu dvou mikinek s kapucí.

Zvířecí sourozenecké mikiny - ušila Budilka.cz

Naposledy jsem šila sourozenecké mikiny zhruba před 8 měsíci a napsala jsem tu o nich článek i s lesními fotkami: Oboustranné sourozenecké mikiny.  Bohužel už jsou malé. Jedno dítě vyrostlo o 7cm a druhé o 8cm, takže loňské mikiny nemají šanci.

Zvířecí sourozenecké mikiny - ušila Budilka.cz

Střihy

Menší mikina s ptáčky pro mladší holku (2roky): Ottobre 2009/4, střih č. 14 „Pistachio Chocolate“, ve velikosti 98. Holka má 86cm, volím tradičně střih na větší velikost.

Větší mikina s liškami pro kluka (5let): Ottobre č. 4/2012, střih č. 37 „Green Star“, velikost 134. Kluk má aktuálně 112cm, volím o dost větší velikost, stejně jako u raketové mikiny – viz článek ZDE. Jen rukávy a dolní lem zkracuji asi o 5cm.

Zvířecí sourozenecké mikiny - ušila Budilka.cz

Děti mají na sobě softshellové kalhoty od mého šicího stroje, podívejte se na články o nich: Kluk má celou soupravu kalhot a bundy a holka má troje softshellové kalhoty z jedné „várky“.

Materiál

Pružná lehká teplákovina Hilco s potiskem. Uvidíme, jak potisk a tmavá barva vydrží časté praní – mikiny jsou okamžitě velice oblíbené. Na všech fotkách zde jsou mikiny po měsíci intenzívního nošení + praní. Zatím materiál vypadá dobře.

Sourozenecké mikiny – provedení

Menší ptáčkovou mikinu jsem celou lemovala lemovacími gumičkami, je to rychlé na šití a měkké na nošení.

Zvířecí sourozenecké mikiny - ušila Budilka.cz

U větší liškové mikiny jsem použila lemovací gumičku kolem kapuce + zipu a také na dolní lem. Na rukávy jsem dala tmavý pružný patent.

Zvířecí sourozenecké mikiny - ušila Budilka.cz

Děti jsou spokojené a mikiny si pořád vybírají na nošení. Materiál je opravdu hodně pružný, takže se vše dobře nosí i obléká. Střihy taky můžu velice doporučit, oba jsou vyzkoušené vícekrát.

Zvířecí sourozenecké mikiny - ušila Budilka.cz


 

3 Comments

  1. Mám drobný dotaz, jak našíváte lemovací gumičku kolem zipu….nejdříve gumička nebo zip? Dívám se dívám, ale nějak mě nic nenapadá, tak se raději zeptám 🙂

    • Zdravím, nejdřív našívám gumičku (v místě, kde je zip, gumičku nenatahovat) a pak teprve přišpendlím zip. Jistě by se to dalo dělat i jinak, třeba v jednom kroku našpendlit gumičku i zip, ale to se mi nedaří a šoupe se mi to, takže rači našívám na dvakrát.

      • Děkuji…vidím to tak, že budu zkoušet, co to udělá, max budu párat 🙂 Ale aspoň, že už vím, jak se lemovcí gumky chovají….i pro mé občas nešikovné ruce velmi kulturně, práce s ní je vcelku příjemná 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.