Termoobal na dětskou láhev

Neosvědčil se mi koupený termoobal – velikost nebyla akorát, neměl pevné ucho, pak odešel zip, což mělo za následek odchod celého obalu do patřičného kontejneru. Takže koupit nový? Jasně že ne, zkusím co vyčaruju doma a pak se uvidí …

Doma ušitý termoobal na láhev - Budilka.cz

A tohle je výsledek – uff, povedl se, je funkční. Naštěstí dítě je zcela nekritický tvor, nadšený z ušitého výtvoru a nekouká na detaily 🙂 Takže ty nedokonalosti, které jsem viděla po dokončení, už nevnímám a termoobal mi taky dělá radost.

Materiál na termoobal

Celý obal je ušitý z bavlněného plátna, je to moje srdcová kolekce látek „Backyard Baby“. Je to vlastně 100% bavlněné plátno s potiskem.

Vnitřní izolační výplň (a teď prosím o přimhouření obou Vašich očí) je stará tenká alumatka, která se používá při kempování. Byla na několika místech propálená od ohně, naštěstí bylo nepoškozených částí ještě dostatek.

Ostatní drobnosti – kousek šňůrky, brzdička na šňůrku, cedulka… a nitě, samozřejmě.

Poutko a šikmý proužek (na horní okraj) jsem vyrobila z plátna.

Doma ušitý termoobal na láhev - Budilka.cz

Postup šití

Celý obal jsem šila podle návodu, který jsem si našla na internetu. (Níže na něj najdete odkaz č.1 + k tomu nějaké další podobné.)

Šití s alumatkou bylo trochu problematické v tom, že nešla přilepit. Dost se to při šití šoupalo. Doporučuji zvolit co nejvyšší délku stehu při prošívání alumatky, protože hustý steh ji proděravěl tak, až ji vlastně ustřihl a já měla najednou dva kusy.

Rozměry obalu – průměr a výšku – jsem si samozřejmě přizpůsobila na láhev, kterou v něm chceme nosit. Kromě této dětské láhve nám do něj akorát vejde 0,5l PET lahvička.

Doma ušitý termoobal na láhev - Budilka.cz

Inspirace ze šicích blogů

Před šitím jsem samozřejmě prošla všechny možné zdroje. Níže uvedené odkazy najdete také na mém pinterestovém účtu, na tabuli o taškách a kabelkách ZDE. (Varování: jestli jste slabší povahy, nelezte tam! Akutní nebezpečí nespavosti a neschopnosti opustit židli u šicího stroje!)

Odkazy na návody - termoobal na láhev - Budilka.cz

  1. Bagsket Tutorial – Tento návod jsem použila šila jsem podle něj celý termoobal od začátku do konce. Jenom uši jsem nedělala dvě.
  2. Water Bottle Carrier Tutorial – Moc hezký návod na prošívaný obal s delším popruhem.
  3. Laminated Cotton Cupholder Tutorial – Taky užitečný návod, s připínáním na kočárek.
  4. Insulated Baby Bottle Carrier – Velice podrobný fotonávod, s uchem na zip a termovýztuhou.

Mezi návody si určitě jeden vyberete, odstřižků máte doma beztak plnou krabici – takže: Hurá do toho!


 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.