Krokodýl Jozífek – šitá hračka

Kde seženete zcela nekritické a vděčné zákazníky pro svou šicí tvorbu? Mezi vlastními (malými) dětmi, především když ten výrobek je šitá hračka a navíc krokodýl! To nejspíš uvidíte i nějaké nadšené poskoky a spokojené usínání s novým kámošem.

Střih na tuto hračku se objevil v časopise Love Bellet Fabrics (zima 2013), což je asi nějaké pokračování/přeměna/nevímco původního časopisu Marina. Koupila jsem toto číslo náhodou a návod na krokodýla se mi moc líbil! Hlavně je podrobný a se spoustou fotek, takže jsem neměla obavy se do projektu pustit.

ušitý krokodýl na hraní - Budilka.cz

Šitá hračka ve výrobě

Krokodýl v časopise je vytvořen z odstřižků, což se mi moc hodilo. Na našeho krokodýla jsem použila hromadící se kousíčky z oblíbených látek.

Tady na obrázku už máme naplněné tělíčko a právě plníme nohy. K plnění používáme PES výplňové kuličky, které se do takových hraček běžně dávají. Celá hračka bude pratelná v pračce.

šitá hračka: krokodýl na hraní - Budilka.czPlnění čtyř nožiček byla poměrně zdlouhavá práce, ale pomocník byl natěšený a ochotný!

ušitý krokodýl na hraní - Budilka.cz

Po naplnění už zbývalo jen sešít bříško a přišít nožičky a TRADÁÁÁÁ – naše první šitá hračka je hotová!

Zákazník krokodýla čapnul a doteď ho nepustil (právě teď s ním spí a pevně se ho drží).

ušitý krokodýl na hraní - Budilka.cz

Tady jde vidět bříško – to jsem udělala z flísu, aby bylo příjemné na drbání. (Mám podezření, že jsem bříško umístila špatně – moc vysoko k pusině. Ale podrobněji zkoumat to nebudu, když zákazník žádnou reklamaci nevznesl.)

Šitá hračka - krokodýl Jozífek na hraní - Budilka.cz

Klučina tu zkoumá očička krokodýla – ušila jsem jednodušší verzi, než byla v časopise. Měla jsem k tomu dva pádné důvody – jednak se mi nechtělo dělat víčka podle návodu a za druhé – kluk se nemohl dočkat a další „zbytečné“ dodělávky by už nepochopil.

ušitý krokodýl na hraní - Budilka.cz

šitá hračka: krokodýl na hraní - Budilka.cz

A můj poznatek na závěr?

Asi ten, že šití hraček vlastně není žádný větší problém, stačí najít střih a pustit se do toho!

Nějaké volně dostupné střihy na šité hračky jsem si uložila na můj účet na Pinterestu, podívejte se do záložky Sewing for little ones. Najdete tam třeba odkaz na střih s návodem na tučňáka, veverku, hrocha…


 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.