Ručníkové pončo s kapucí

Děti chtějí běhat okolo okamžitě po vylezení z vody, nezajímá je sušení, nezajímá je oblékání župánku, nezajímá je vítr na pláži nebo průvan u bazénu – chtějí mít HNED zase volnost! Ručníkové pončo je proto ideální oteplovací + sušící prostředek: Dítě odchytíte, navléknete přes hlavu a rarach může běžet dál.

Plážové pončo s kapucí, ušíto z ručníku - Budilka.cz

Teď v zimě mě k ušití „plážového ponča“ nepřiměl svěží mořský vítr, ale průvan u bazénu. Chodíme hodně plavat a mít v tašce ručník+župan pro dítě, je trochu objemné. Takže teď můžeme používat už jenom toto ručníkové pončo.

Materiál

Použila jsem ručník-osušku o rozměru 70x140cm, výrobek z IKEA, typ Hären. Je to běžný froté ručník z bavlny, na šicí pokusy velice levný.

Na ozdobné prvky jsem použila zahraniční bavlněné plátno. Olemování kapuce je z šikmého proužku, ten si vyrábím sama pomocí zakladače šikmých proužků.

Doma šitá trička a bodyčka - Budilka.cz

Ze stejných materiálů jsem už klukovi šila Ručníky s kapucí.

Inspirace

Našla jsem množství návodů, tutoriálů a fotopostupů, některé jsem si uložila do složky Šití pro drobotinu na svém pinterestovém účtu… Např.:

Hooded Surfer´s Poncho – Podrobný fotonávod, pončo i s kapsou vpředu.

Hooded Poncho Beach Towel Tutorial! –

Šila jsem ale hlavně podle tohoto návodu:

HOODED TOWEL THINGY – Velice přehledné grafické znázornění postupu šití.

Poznámky k šití

Postup je opravdu jednoduchý a celé šití se dá počítat na minuty.

Po přišití kapuce k ručníku jsem zkoušela na budoucím majiteli, jak je otvor velký a teprve podle této zkoušky jsem upravovala velikost otvoru. V tomto okamžiku je možné i nastřihnout ručník pod kapucí podle potřeby. Lemování kapuce včetně nastřižení jsem dělala až PO VYZKOUŠENÍ.

Plážové pončo s kapucí, ušito z ručníku - Budilka.cz

Plážové pončo s kapucí je ušito

… a majitel bude u bazénu snad spokojen! Zkoušení ho nebaví a focení při zkoušení ještě méně 🙂

Plážové pončo s kapucí - Budilka.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.