Rostoucí kalhoty z flísu

Jak začne při podzimu foukat, je třeba zateplovat všecko. Běžné kalhoty jsou problematické – dítě si sedne a hned mu fouká na lýtka. U nás se to projevuje hlavně při nošení v šátku, také při posazení dítěte na kočár. Proto jsem jako další šicí pokus zvolila tzv. rostoucí kalhoty.

Rostoucí kalhoty z flísu - Budilka šijeJak rostoucí kalhoty fungují?

Princip je jednoduchý – kalhoty mají dole zdvojenou část, která se snadno ohýbá nahoru a také tam dobře drží. (Inspiraci jsem si vzala z koupených rostoucích kalhot.)

Většinou se rostoucí kalhoty používají proto, že mají s dítětem růst a vydržet tak delší dobu. Pro mě je to ale především způsob zateplení lýtek a jakmile dítě odroste založené délce kalhot, už je dál moc nevyužíváme.

Moje verze

Nechtěla jsem zdvojovat flís, protože by spodní část byla už moc tlustá. Jako spodní látku jsem zvolila bavlněné plátno, s dětským designem (má oblíbená kolekce Backyard Baby). V horní části jsem plátno k flísu prostě přišila, v dolní části jsem to celé zakončila lemovací gumičkou. Gumička také hodně pomáhá při ohnutí kalhot nahoru – hezky to drží a nešoupe se to směrem dolů na botky.

Zde je hezky vidět délka kalhot s ohrnutou i nataženou nohavicí.

Rostoucí kalhoty z flísu - Budilka šijeStřih

Střih na tyto kalhoty? Vyrobila jsem si jej podle aktuálně nošených tepláčků. Kapsy také tak. Zvládla jsem to, takže tohle musí zvládnout opravdu každý!


Zde na fotce jde vidět, jak i při sezení kalhoty krásně kryjí celá lýtka. Studený podzimní vítr nemá šanci!

Rostoucí kalhoty z flísu - Budilka šije


Toto byl můj historicky TŘETÍ pokus o šití oblečení na dítě. Mám nepokrytou radost, že je kousek nositelný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.