První pokusy o kalhoty z košile

Kraťasy už jsem zkoušela a tak se tentokrát chci pokusit o totéž v delší verzi – chci ušít kalhoty z košile. Protože to bude můj historicky druhý kousek oblečení, použiju opět vyřazené manželovy košile. V případě nezdaru nebudu mít výčitky z promarněné látky. Jak to dopadlo?

O mém úplně prvním pokusu při šití oblečení na dítě jsem psala ZDE, byly to kraťasy na zahradu. Tentokrát jsem použila stejný střih, jenom jsem jej přiložila zkusmo na několik právě pasujících tepláčků a vyznačila si novou délku.

Kalhoty z vyřazené košile - Budilka šije

Při stříhání jsem použila náprsní košilovou kapsu na zadním díle obou kalhot. Kluk je sice malý a zadní kapsu moc nepoužívá, ale aspoň to vypadá zajímavě – na košili byla u kapsy cedulka, takže je teď i na kalhotách.

Kalhoty z košile - Budilka šije

 

Po prvním úspěchu jsem získala odvahu a ušila rovnou druhé, opět z vyšoupané košile. Na fotce je vidět původně košilová kapsa, která je nyní na zadním díle kalhot. Možná by to chtělo nějaké ozdobné prošívání, ale k tomu zatím nemám odvahu!

Kalhoty z košile - Budilka šije + upcykluje

 

One Comment

  1. Taky si na tom ujíždím a dělám to přesně takto! Teď zrovna dvoje takové šiju, ty kapsy na zadku vypadají skvěle, občas je tam našitá i nějaká speciální značka. Teď ještě z rukávů dělám rychlogaťky pro nejmenšího. A jsou pak dvoje gaťě z jedné sekáčové košile za dvacku, no co si přát víc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.