Oboustranná taška do školky

Jedeme na několikadenní návštěvu a já chci jako „ubytovné“ poskytnout trochu svého času a vytvořit něco neokoukaného. Takže jsem se pustila do šití a můj cíl je taška do školky pro kluka. Můj první pokus o tašku. S komplikací …

… a tu komplikaci jsem si samozřejmě taky vymyslela sama – chci aby taška pro školkáčka byla oboustranná. To kdyby se umazala z jedné strany. Nebo taky aby se tak rychle neokoukala.

Oboustranná taška do školky - Budilka šije

Postup začátečníka

Určila jsem si, jak bude taška velká (dost na přezůvky, náhradní oblečky) a tento rozměr dvakrát vedle sebe nakreslila na papír. Vzniknul mi obdélník a celý střih byl na světě. Mé začátečnické pokusy se opravdu omezují především na styl pokus-omyl.

Materiál

Ve starých zásobách z šicího stroje mojí maminky jsem objevila hrubý manšestr, příliš tvrdý na šití kalhot pro děti. Na tašku bude ideální. Ze svých nových zásobách vzniklých po objevu zásilkového prodeje látek (ano, objevila jsem tuto možnost teprve nedávno!) jsem vytáhla kousek klučičí látky s vhodnou barevnou kombinací a hlavně se stroji a letadly.

Inspirace

Tu jsem hledala samozřejmě u jiných blogerek. Nejvíce mi pomohly tyto dva návody:

inspirativní obrázky na oboustrannou tašku - Budilka šije

  1. Tutorial z blogu Pink Penguin na oboustrannou tašku na oběd (či cokoliv jiného)
  2. Návod od Claudie/Diadu na nákupní tašku s podšívkou

Šití

Postupovala jsem podle výše zmíněných návodů a k tomu použila spoustu dalších k nahlédnutí. Postupně jsem to „nějak sesmolila“ a tradáá, zde je výsledek:

Oboustranná taška do školky

Z jedné strany…

Oboustranná taška do školky - Budilka šije

… a z druhé strany.

Oboustranná taška do školky - Budilka šije

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.