Ručníky s kapucí: po třech letech tři nové

Před 3 (a půl) lety jsem šila ručníky s kapucí pro staršího kluka, protože odrostl těm miminkovským. Teď jim odrostla i mladší holka, takže jsem se pustila do již známé práce a s velkým uspokojením ušila tři nové kapucoručníky.

A tohle jsou ti tři krasavci, kapucové ručníky pro holku.

Ručníky s kapucí a ozdobou - Budilka.cz

Ružový a žlutý jsou čistě holčičí, oranžový jsem se snažila udělat tak trochu „unisex“, aby byl i kluk ochoten ho používat. Nakonec se mu ale líbí celý žlutý, protože prostě žlutou má rád.

Ručníky s kapucí a ozdobou - Budilka.cz Ručníky s kapucí a ozdobou - Budilka.cz
 O šití podobných kapucoručníků jsem psala už před více než třemi lety ZDE. (Mrkněte tam, dávala jsem tehdy odkazy na inspirativní weby a výborný tutoriál, podle kterého jsem postupovala i tentokrát.)

Materiál a šití

Na jeden kapucoručník jsem potřebovala vždy jednu osušku 140×70 a k tomu jeden malý ručník 30×5.

Protože ručníky z původní série používáme už tři a půl roku denně a vypadají stále naprosto v pořádku, tak jsem opět sáhla po stejných, jsou to ručníky z Ikea – HAREN.
Ručníky s kapucí a ozdobou - Budilka.cz

Ozdobné pruhy na ručnících jsou z potištěného bavlněného plátna. I toto se mi osvědčilo a bavlněné plátno v pořádku zvládá zátěž častého praní na 60°C.

Ručníky s kapucí a ozdobou - Budilka.cz

Vidíte na plátně stehy? Nevidíte? 🙂 To bude tím, že jsem k šití všech ručníků použila neviditelnou (=monofilovou) nit! A vlastně nevím proč ji používám tak málo, šití s ní je velice pohodlné. A nenápadné. A praktické (protože není třeba pořád vyměňovat barva). Takto vypadá ten zázrak:

Fotonávod na ušití: Ručník s kapucí - Budilka.cz

Fotonávod na ručníky s kapucí ZDE

Pří šití růžového ručníku z této série jsem nafotila i fotonávod, zkuste to! 🙂

Ručníky s kapucí a ozdobou - Budilka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.