Legíny pro tři děti

Legínek není nikdy dost, někdy je třeba je vyměnit kvůli špíně a jindy zase kvůli barevné kombinaci (ano, i to se už u nás stává!). Takže jsem spolu s hromadou dalších věcí během jednoho „skoro volného“ víkendu našila nové legíny pro tři děti.

Je to pěkná hromádka a látky padlo docela dost. I ta guma do pasu nějak rychle mizí.

Legíny pro děti ušila Budilka.cz

Střih na legíny a materiály

Na legíny používám stále stejný osvědčený střih č. 8 z časopisu Ottobre 6/2012.

Materiály jsou potištěný jednolícní úplet (zelené a modré) a lehká elastická teplákovina (červené a černé).

Ušité legíny

Tady jsou hezky v řádku, nejdříve jedny zelené pro pětiletého kluka, pak modré a červené pro dvouletou holčičku a zelené a černé pro tříleťáka. Jedno z dětí není moje 🙂

Legíny pro děti ušila Budilka.czA tady ještě obrázek zadních dílů. Dozadu vždy našívám cedulku, aby se dítě snadno zorientovalo a obleklo legínky správně – funguje to výborně u obou mých dětí (snad se to osvědčí i u obdarovaného chlapečka).

Legíny pro děti ušila Budilka.cz

Na červených legínách jsem vyzkoušela melírovanou nit, výsledek se mi moc líbí…

Legíny pro děti ušila Budilka.cz

Šicí víkend

Tyhle legíny jsem šila spolu s hromadou dalšího oblečení, během prodlouženého víkendu (4 dny), kdy jsem doma měla jenom dvouletou holčičku. Takové nevídané prázdniny je třeba využít, takže vznikla tahle hromada oblečení… Byl to relax s odměnou.

Ušité oblečení - legíny, roláky, tunika  - Budilka.cz

Podrobnější články s obrázky roláků a tuniky z této hromádky budou následovat!

 

2 Comments

  1. Dobrý den.Pod vánočním stromečkem jsem našla krabici s Janome 990.Doposud jsem šila pouze na Luczniku.Prosím poradila byste mi jak s ním pracovat?Zatím jsem obšívala pouze kraje.Co má dělat ,když chci třeba obešít tricko u rukávů cca 2cm siroké od okraje?Z lícu je vidět rovný steh dvojjehlou zespod entlovaci steh?Protože když schovám nůž tak stejne ty 2 cm nemohu na pravé strane mít,protože by mi látka se chytla do takového zoubku co provléká spodní nitě,jestli si rozumíme.Poradila byste mi jak s tímto strojem šít?Mám 5 patek ,ale taknějak nevím co s nimi.Děkuji Ola

    • Dobrý den, overlock 990 je určený především pro SEŠÍVÁNÍ pružných materiálů. Takže spojíte díly k sobě. Overlock není univerzální šicí stroj na vše. Obšívání zahnutých okrajů na tomto stroji lze provést podle návodu ke stroji, ale já to osobně vůbec nedělám. Jak píšu v článku o svém druhém šicím stroji, zahnuté okraje prošívám na něm (Janome 415). Podívejte se do návodu a postupujte podle něj. Určitě ale začněte základním sešíváním dílů k sobě. Hezké šití a sžívání s vánočním dárkem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.