Flísová souprava po roce znovu

S blížícím se podzimem opět potřebujeme dítě zateplit a já sahám do své zásoby zeleného flísu. Naštěstí jsem ho vloni koupila víc a nemusím shánět. Podívejte se, jak to tentokrát dopadlo!

Vloni v zimě se nám flísová souprava velice osvědčila, podívejte se, jakou kluk nosil: Flísová souprava. Po roce znovu, tentokrát takto pro kluka necelé 3 roky:

Flísová souprava pro kluka

Materiál

Je obyčejný nežmolkující flís. Nakoupit jej v metráži je poměrně levné, já jsem ho koupila už vloni větší množství v nějaké akci – takže mám zdroj v polici doma.

Na kapuci a kapsy jsem použila bavlněné potištěné plátno, stačí zbytky a odstřižky.

Flísová souprava pro kluka

Veškerá zakončení jsou do lemovacích gumiček, je to rychlejší a snadnější než šít zahýbaný lem. (Z představy zahýbání a hlavně následného prošívání přehnutého lemu na mém obyčejném šicím stroji mě dvakrát neláká.)

Flísová souprava pro kluka

Střihy a šití

Střih na kalhoty i mikinu jsou směsice několika střihů z Ottobre a mých všelijakých úprav.

Jaké úpravy? No, ehm, postupné. Vše způsobila moje šicí nezkušenost až naivnost.

Kapuce u mikiny je příšerná slátanina – chtěla jsem na ni nadšeně dávat plátno, ale nedošlo mi, že není moc pružné (jasné, já vím!). Takže to nešlo oblíct, proto jsem zkusila plátno ztrochu odtáhnout z krku… ale to nestačilo! Takže vzniklo zapínání na patentky pod krkem.

Flísová souprava pro klukaNicméně kluk je nadšený nositel mých šicích pokusů a v teplotně rozkolísaných podzimních dnech je flísová souprava ideální.

Tady na obrázku mikina z fleecu, k ní má kluk oblečené tepláky z jiné soupravy, viz článek ZDE. Sběr hub na naší zahradě, rovnou na pánvičku.  „Vezmi si košík a dojdi posbírat ty bedly, uděláme si je k večeři, jo?“

Flísová souprava pro kluka - Budilka.cz

Flísová souprava pro kluka


 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.